BRES 344

‘Hoe duidelijker je begrijpt dat je op het niveau van de mind alleen in negatieve termen beschreven kunt worden, hoe sneller je aan het einde van je zoektocht zult komen. Je realiseert je dan wat je bent: grenzeloos bewustzijn’  Sri Nisargadatta Maharaj

 

BRES nummer 344: Grenzeloos

Met de volgende artikelen:

Jaap Hiddinga: Landsgrenzen | Jaap Hiddinga: Voorbij de grenzen van de zintuigen | Emy ten Seldam: Voorbij de boomgrens | Corina Zuiderduin: Verder dan de hemel | Federico Faggin: Voorbij de grenzen van het dagelijks bewustzijn | Theo Paijmans: De heilige graal van het UFO-onderzoek | Annemiek van den Ban: Omgaan met grenzeloos gedrag | Ludo de Jongh: Het leven zonder mij | Emy ten Seldam: Grenzeloos vertrouwen, grenzeloos genezen | Emy ten Seldam: Bas Steman en zijn ervaring over de grens van de tijd | Theo Paijmans: Oneindige aarde | Jaap Hiddinga: De Dode Zee wordt levend

BRES 344 is tot 19 april 2024 verkrijgbaar.


Voorwoord Emy ten Seldam

Bij het woordje ‘grenzeloos’ denken we vaak allereerst aan landsgrenzen waar onophoudelijk oorlog over gevoerd wordt en waardoor massa’s mensen hun land ontvluchten om over de grens hun heil elders te zoeken. Het kabinet Rutte IV viel over het asielbeleid. En migratie was dan ook het belangrijkste thema bij de afgelopen verkiezingen. Het is ook geen makkelijke kwestie met veel haken en ogen. Is er een adequate en toch menselijke aanpak mogelijk?

Ikzelf denk bij ‘grenzeloos’ vooral aan de grenzeloos negatieve moraal die we tegenwoordig hebben: we zijn grenzeloos in onze haatdragende uitingen naar anderen; in onze hebzucht van materiële en immateriële zaken waar we menen recht op te hebben; in onze verslavingen; in onze wensen; eigenlijk zijn we in z’n totaliteit grenzeloos in het in standhouden van ons ego. Omdat we ons identificeren met ons lichaam hebben we een duidelijke grens tussen onszelf en de ander gezet. Ons zijn hier in deze wereld moet verdedigd en bevochten worden met grensoverschrijdend gedrag als gevolg. Hoe meer mensen op de vierkante meter hoe meer onenigheid, in plaats van verbroedering en saamhorigheid. Zonder onze persoonlijkheid zijn we immers niets en dat willen we kost wat kost vermijden. De ego-persoonlijkheid moet succesvol, aanbeden en aantrekkelijk zijn, het liefst met miljoenen volgers.

En toch zitten we nou eenmaal met z’n allen op deze wereld met die ontelbare zelfgecreëerde grenzen tussen landen, volkeren, rassen en individuen. En gek genoeg is onze ego-persoonlijkheid het enige middel om in deze wereld iets van goddelijke liefde te laten doorstromen naar onze medemens, die niet anders is dan wij. Als onze ego-persoonlijkheid maar transparant genoeg is, en dat is nog wel een dingetje. In feite delen we met z’n allen hier in deze wereld een eindeloos liefdevol en grenzeloos bewustzijn, omdat we dat vanbinnen allemaal zijn. Willen we onszelf dan niet verheffen tot dit bewustzijn, ons openstellen hiervoor? Een grenzeloze ervaring van verbondenheid met het Al en iedereen is gegarandeerd!

Emy ten Seldam, redactie@bres.org

  • Website gerealiseerd door TwinDigital